9. Sănătate

9.1 Construirea cu prioritate a unor noi spitale pe întreg teritoriul național, care să permită adaptarea la standardele actuale și la echipamentele moderne existente astăzi.

9.2 Schimbarea accentului dinspre prescrierea sau uzul medicamentelor ca soluție predilectă, adeseori cu eficiență redusă sau nedemonstrată, spre interacțiunea cu cadrele medicale și pe dotarea cu echipamente performante pentru prevenție, detecție și tratament.

9.3 Creșterea numărului de locuri la facultățile de medicină și la rezidențiat, astfel încât să dezvoltăm resursa umană necesară pentru servicii medicale de calitate. Dezvoltarea abilităților studenților prin trecerea de la vânzători de servicii și produse medicale, la crearea și dezvoltarea lor.

9.4 Construirea unei rețele largi de cămine de bătrâni și de îngrijire paliativă, care să asigure condiții de trai și îngrijire decente.

9.5 Acoperirea intervențiilor stomatologice de către bugetul de cheltuieli de sănătate. Cadrul actual în care cheltuielile stomatologice rămân în sarcina cetățenilor nu este justificat, dat fiind că problemele stomatologice netratate constituie o sursă a altor afecțiuni.

9.6 Naționalizarea fabricilor de medicamente existente și construirea unora noi, ca un domeniu strategic, în cadrul cărora să existe și o activitate puternică de cercetare, în colaborare cu universitățile de profil.

9.7 Este interzisă reclama la medicamente sau suplimente alimentare. Produsele care nu se eliberează pe bază de prescripții medicale nu pot reprezenta mai mult de 20% din totalul produselor vândute în farmacii.

9.8 Interzicerea constrângerii sub orice formă, a oricărei persoane majore, aflată în stare de conștiență, în deplinătatea facultăților mintale și care nu este sub tutelă sau curatelă, la o procedură medicală pentru care nu și-a dat acordul, fie intervenție de diagnostic, preventivă sau de tratament. 

9.9 Nicio tehnologie nu poate fi introdusă pe scară largă fără a fi studiat în prealabil efectele pe termen lung, mai ales din punct de vedere al sănătății. Orice tehnologie experimentală poate fi introdusă / pilotată doar la scară experimentală, cu o minoritate de participanți voluntari.

9.10 Campanii susținute de educație privind un mod de viață sănătos, axate pe concepte precum activitățile sportive, timpul petrecut în natură, sănătatea mintală prin petrecerea de timp cu prietenii și ceilalți membri ai comunității, limitarea exceselor de orice fel, etc.