8. Educație

8.1 Reformarea profundă a conținutului și modului de predare: orientarea asupra pregătirii practice pentru viață și asupra înțelegerii motivelor și fenomenelor din spatele celor discutate, cu reducerea memorării pe de rost practicată acum. Școala trebuie să învețe copilul în primul rând cum să se comporte în societate, cum să facă alegeri în viață, cum să analizeze anumite evenimente, iar materiile de studiu nu trebuie să facă altceva decât să ofere baza pentru cele de mai sus. Copiii trebuie, de asemenea, educați într-un spirit de implicare civică, pentru că îmbunătățirea comunității și țării în care trăim ține de fiecare dintre noi.

8.2 Categoria de profesor trebuie să (re)devină una aspirațională, bine plătită și respectată. 

8.3 Un rol important în formare trebuie să îl aibă religia, în spiritul educării copiilor întru cunoașterea principiilor pe care se bazează religiile și al trăirii în armonie între adepții diferitelor confesiuni.

8.4 Cursurile de abilități practice pentru viață trebuie să constituie o parte importantă a educației. Spre exemplu, lecții de înot, lecții de autoapărare, cursuri de lucru manual, cursuri de grădinărit, lecții de gătit, etc.

8.5 Până la universitate la cursurile de literatură și istorie se va studia doar literatura română și istoria României, indiferent de specializarea aleasă. Gramatica limbii române se studiază în fiecare an de la clasa a 5-a până la clasa a 12-a, indiferent de specializarea aleasă. 

8.6 Asigurarea de servicii de bază în școlile care depășesc un anumit număr de elevi: cantină, săli de activități, spații externe pentru grădinărit / practicat sport, etc. Școlile trebuie să aibă un program prelungit care să ofere elevilor un mediu sigur până la terminarea zilei de muncă a părinților.

8.7 Logica și limba latină se studiază pe parcursul tuturor celor 4 ani de liceu, indiferent de specializarea aleasă.

8.8 Reintroducerea filierelor profesionale prin transformarea unor licee în școli profesionale axate pe învățarea practică a unor meserii. Trebuie insuflată copiilor și mândria de a stăpâni o meserie, succesul în viață nu este condiționat de obținerea unei diplome universitare.

8.9 Refacerea unei rețele capilare de practicare a sportului la nivel amator și de identificare și cultivare a talentelor.

8.10 Refacerea unei rețele de institute de cercetare pentru asigurarea progresului țării și reducerea dependenței de importuri de orice fel, dar și pentru testare teoriilor și rezultatelor din alte țări.