10. Politică externă și apărare

10.1 Aplicarea suveranității naționale în aprobarea tuturor actelor legislative. Aceasta înseamnă că nicio prevedere rezultată din aplicarea unor tratate internaționale nu-și poate găsi aplicarea direct, fără aprobarea de către Parlamentul țării.

10.2 Aplicarea principiului supremației deciziilor juridice luate de către o Curte de justiție din România. 

10.3 Principiul reciprocității trebuie aplicat cu strictețe în politica externă. 

10.4 Concentrarea politicii externe asupra vecinilor, nu doar cei cu care împărțim o graniță terestră, cât și toate statele cu care împărțim bazinul Mării Negre. 

10.5 Dezvoltarea triunghiurilor de frontieră (RO-MD-UKR, RO-HU-UKR, RO-HU-SRB, RO-BG-SRB). Nu doar economice, ci și culturale și sociale, și încurajarea creării de familii mixte. 

10.6 România trebuie să devină o placă turnantă în diplomația între Est și Vest, iar ulterior un centru pentru schimburile culturale și economice între aceste zone. Și în acest sens, studiul a 2 limbi străine trebuie introdus de la cele mai tinere vârste: limba engleză, franceză sau germană ca limbi de circulație internațională și obligatoriu o limbă a unui popor vecin.

10.7 Limitarea strictă a permiselor de muncă și ședere pentru persoane din afara Uniunii Europene și eliminarea imigrației ilegale. Imigrația ilegală necontrolată reprezintă o problemă strategică pe termen lung. 

10.8 Introducerea serviciului militar obligatoriu de 6 luni pentru toți tinerii care au împlinit 18 ani, cel mai târziu la finalizarea studiilor universitare care dau dreptul susținerii examenului de licență.

10.9 Limitarea drastică a cumpărării de armament fabricat în străinătate, iar acolo unde este cu adevărat necesară cumpărarea din străinătate, aplicarea unui program strict de offset în achizițiile de armament. Investiții în dezvoltarea de fabrici de echipament militar în România, mai ales concentrat pe tehnologii de apărare inteligente.

10.10 Nu pot fi acceptate baze militare străine pe teritoriul României și România nu poate trimite militari în baze militare aflate pe teritoriul altor țări, cu excepția cazurilor când acele țări ne solicită expres prezența.